ADOPTEER REGENWOUD


WAT IS DIT PRECIES?

Adopteer Regenwoud is een Stichting die het regenwoud en daarmee de ecosystemen in Costa Rica beschermd. De Stichting koopt en beschermd vierkante meters regenwoud. Wanneer regenwoud wordt geadopteerd, brengen ze het direct onder in de boswet van Costa Rica. Hierdoor wordt kappen of uitdunnen strafbaar. 

 

De Stichting is ook lokaal bezig, ze zorgen voor betrokkenheid en bewustwording van de lokale bevolking. Daarnaast heeft de stichting een ter plaatse onderzoekscentrum opgestart. Hier kunnen studenten van over de hele wereld onderzoek komen doen naar planten en dieren om zo met de juiste kennis het regenwoud te kunnen beschermen. Het doel is om 200 hectare regenwoud te beschermen, zodat apen en jaguars langzaam weer teug keren in het gebied.

 

BENIEUWD HOE WIJ NAMENS U HIER EEN STEENTJE AAN BIJDRAGEN?

Een groene toekomst dat is waar wij als bedrijf graag naar toe willen. We zijn gaan kijken naar mogelijkheden om dit nog meer te kunnen realiseren. We zijn een partnerschap met Adopteer Regenwoud aangegaan. Als compensatie adopteert SchitterendBlik bij iedere geboekte klus een stukje tropisch regenwoud in Costa Rica.